Gravidfotografering

-Gravidfotografering-

- Naturlig fotografering -


Jag vet själv hur det är att vara gravid och känna sig som en strandad val. Därför är jag noga med att anpassa fotograferingen efter DIG och DINA förutsättningar. Självklart guidar jag dig till fina poser, eftersom det är mitt jobb som fotograf att se till att det blir bra. Jag vänder mig ju inte till utbildade modeller, utan jag vill fotografera dig, en vanlig kvinna som bär på ditt barn.

-Plats utvald med hänsyn till DIG-

 

För att få den bästa bakgrunden, ljuset och förhoppningsvis inte bli allt för störda under fotograferingen väljer jag alltid ut fotoplatsen. Jag tar även hänsyn till DIG som gravid när jag väljer platserna, beroende på hur du mår i kroppen om du exempelvis inte klarar att gå så långt.

- Jag är själv mamma -


Även om alla är individer med olika graviditeter kan jag nu lättare relatera till hur man mår som gravid, eftersom jag själv var det 2019. Från hormonerna, hur ful man faktiskt kan känna sig, till hur fantastiskt fint det är att bära sitt barn! Jag kan känna igen mig i sånt! Att bli fotograferad av någon med erfarenhet av en graviditet tror jag kan betyda mycket! För jag vet vilka ess jag ska plocka fram ur rockärmen för att kanske tillfredsställa plötsliga cravings ;)

- Gravidfotografering - 


En gravidfotografering hos mig är en naturlig fotografering med enkel men fin styling.


Jag tycker inte att det ska vara så krångligt med massa konstiga poser eller styling som tar flera timmar. En graviditet kan vara tillräckligt krånglig som den är.


Jag har lite kläder man kan låna vid fotograferingen som jag kan berätta mer om ifall du skulle vara intresserad, men det är mycket av vad du ser här på sidan. Jag brukar köra max 3 olika outfits på en fotografering. Smink och hårstyling kan jag självklart hjälpa dig med, men jag är varken frisör eller makeup-artist. Skulle du fråga mig vad som passar skulle jag säga en enkel, naturlig sminkning och likadant en enkel men fin hårstyling. Exempelvis bara få bort luggen ur ansiktet med ett hårspänne.


Efter genomförd fotografering väljer jag ut de 15 bästa bilderna och levererar dessa på ett USB-minne till dig.

-Fotograf Felicia Johansson-


Felicia heter jag och blev gravid när jag var 20 år. Graviditeten var en överraskning men då jag känner min kropp väldigt väl förstod jag vad som skedde i min kropp innan det ens syntes på något ultraljud (fick göra tidigt ultraljud då jag hade såå ont i magen, men det var ju en bebis där inne!).


När jag var 21 föddes min älskade lilla skatt på Nya Karolinska Sjukhuset i Solna. Än idag får jag flashbacks till förlossningen när jag hör en helikopter, då förlossningsrummet låg i närheten av sjukhusets helikopterplatta.


Jag kände mig så, så, så FULnär jag var gravid. Jag hängde inte med i kroppens förändringar alls, utséendemässigt. Men idag när jag tittar tillbaka på bilder av mig som gravid kan jag tycka att det är bland det vackraste jag sett. (Får man säga så om sig själv?)


Det känns så konstigt nu när jag inte är gravid, att jag någonsin burit ett barn i magen. Att min kropp har gjort det! Därför vill jag verkligen ge dig chansen att föreviga tiden med magen, den tiden kommer ju aldrig igen.

- Vill du boka en gravidfotografering? -


Är du gravid och vill göra en gravidfotografering?


Skicka en förfrågan för att se om jag har möjlighet att plåta dig!

Jag brukar fotografera magar från gravidvecka 25 ungefär. Vill du fotografera tidigare, berätta gärna mer om hur du tänker och varför så ska jag se om jag kan lösa det! 


När du skickat en förfrågan och vi bokat in ett datum, betalas en bokningsavgift på 500kr, vilket dras av på slutfakturan. Bokningsavgiften betals tillbaka senast 2 veckor innan bokat datum. Därefter betalas inte bokningsavgiften tillbaka.

- Inför fotografering -


När  datumet är bokat sätter jag mig och planerar en fotografering utifrån vilken känsla vi vill ha i bilderna. Jag kommer skicka information om allt så att vi har koll på läget.


När bokningsavgiften är betald finns alltid fri ombokning av fotodatum, en graviditet är föränderlig och man vet aldrig hur man kommer må framöver... Dagen innan fotograferingen kommer jag dubbelkolla hur du mår för att se om något i planerna måste ändras. Vi ser även över hur vädret ser ut att bli, om vi eventuellt måste boka om för att få bättre förutsättningar. 

- Fotograferingen -


Jag vet att man är trött som gravid. När magen blir stor pallar kroppen inte lika mycket som innan heller. Därför försöker jag ändå att jobba fort. Jag vill inte att du ska behöva stå för länge, frysa för mycket eller att det ska kännas jobbigt. 

- Leverans av bilder-2 veckor efter fotograferingen levereras era bilder på ett USB, samt möjlighet att ladda ner filerna i ett format som passar för att publicera på webben.

"Inför fotograferingen var jag lite nervös att jag skulle känna mig obekväm framaför kameran med Felicia var otroligt proffsig och ödmjuk och fick mig verkligen att slappna av och känna mig bekväm i situationen. Bilderna blev fantastiskt fina och jag är så glad att få ha dessa gravidbilder att kunna titta tillbaka på. Stort tack!"

"Fotograferingen med Felicia blev ett minne som vi alltid kommer bära med oss. Det var lätt att följa hennes instruktioner, hon fick oss att känna oss bekväma och hon skapade ALLT. Hon var effektiv, tog initiativ vid rätt tillfällen och lät oss vara spontana vid rätt tillfällen. Det märktes att hon har ett unikt engagemang, intresse och proffesionalitet i det hon gör. Hon hade valt ut platsen utifrån vår personliga historia och hon hade till och med sytt gravidklänningen jag bar! Tusen tack Felicia!"

- Elin & Jeremy -

- Detta ingår -

- Fotografering ca 40-60 min
- Location vald med omsorg utifrån känsla och hur svår terrängen är.
- Upp till 3 outfits/ombyten

- Jag väljer ut de bästa 15 bilderna,  som levereras fullt redigerade, i både högupplöst format och lågupplöst för publicering på webben.


PRIS 2500kr

Lediga datum

Det bästa jobbet jag vet är att vara mamma, men eftersom du också kommer bli mamma snart kommer jag göra vad jag kan för att hitta en tid som passar för att föreviga dig och magen.

Skicka en förfrågan

 
 
 
 
 
 
Jag godkänner att Felicia använder mina kontaktuppgifter i det syfte hon nämner här ovan.
 
 

Fotograf

Felicia Johansson

Copyright © Felicia Johansson

Phone: 076 809 98 81

Address: Stockholm / Dalarna