Bröllop

Bröllopsfotografering

Hitta en eller hitta rätt bröllopsfotograf

Rätt brudpar behöver hitta rätt fotograf, alla klickar inte lika lätt med varandra och under en av livets största dagar är det viktigt att det känns rätt.

Omfång

Hur mycket av dagen vill ni ha dokumenterat?

Budget

Hur mycket har ni råd att lägga på fotograf/videograf

Bildspråk

Vad gillar ni för typ av bilder?

När ni har koll på omfång, budget och bildspråk är det dags att börja leta efter en fotograf som passar just er! Det är ju trots allt en tjänst och produkt ni ska köpa, så vad vill ni att det ska ingå?


Har ni bestämt er för vad som är viktigt? Då är det också dags att börja ta kontakt med fotografer som matchar era krav! Ser ni fina bilder på hemsidan/sociala medier? Verkar personen trevlig? Vill ni ha en fotograf som håller sig i bakgruden eller är ni ute efter det där lilla extra? Är service viktigt för er? Problemlösning? Har fotografen fått genuina referenser? Försök få en känsla av vilken personlighet ni vill att er fotograf ska ha. Den kommer ju trots allt vara en central del av hur ni kommer minnas er stora dag.


Kolla gärna in min instagram för att lära känna mig lite bättre :)

2022-07-30

Petra & Robin

 "Vår efterlängtade bröllopsdag blev allt vad vi önskat och drömt om och vi är så tacksamma att Felicia var med och förevigade vår dag. Det var så tryggt att ha henne vid vår sida under dagen och hon hade en otrolig förmåga att se vad vi behövde innan vi själva visste om det. Med mycket glädrje, flexibilitet och engagemang lyckades hon fånga så många minnen och känslor i alla bilder. När vi tittar på bilderna är det som att få uppleva all kärlek, lycka och magi igen. Att en bild säger mer än tusen ord har verkligen fått en ny betydelse.

Vi är evigt tacksamma."

Valet av plats har en central roll
Ett bra flyt under dagen är a och o


För att få ett bra schema under dagen, väljer jag noggrant ut fotoplatsen i närheten av de redan bestämda platserna för vigsel och middag. Självklart är ett bra ljus och en fin bakgrund prioriterade, men jag vet av erfarenhet, att så lite krångel och stress som möjligt nästan är ännu viktigare för en lyckad bröllopsdag och då också en avslappnad fotografering.

Det där lilla extra
Vad gör vi om det regnar?! 


Vad händer vid regn eller om håret fastnar i något och blir förstört?
Jag gör allt för att hitta på lösningar till er! Skulle något hända gör jag självklart det lilla extra för att rädda er dag!  Om det är Paraplyer, hårnålar, sytråd, eller att komma på ett ställe att fota hela tjocka släkten på - så löser jag det!

Avslappnad fotografering
Jag guidar er hela vägen


De flesta som inte är vana vid att bli fotograferade tycker att det är en obekväm situation. Men eftersom jag varje år fotograferar tusentals personer (som skolfotograf på hösten fotograferar jag tusentals elever och personal) har jag lite olika knep som hjälper er att slappna av framför kameran.

01.

BOKA

Jippi! Ni vill boka mig, HURRA!

För det första kollar vi om jag är tillgänglig ert datum, ibland är jag bokad långt i förväg, ibland kan jag ta bokningar med väldigt kort varsel. Det kan variera så det skadar aldrig att fråga!


Är ert datum ledigt bokar vi in det och ni betalar 50% av priset som en bokningsavgift. Resterande belopp betalas senare, enligt avtal.


(Kommer ni vid senare tillfälle på att ni vill utöka ert fotopaket på något vis, läggs mellanskillnaden till på en slutfaktura)

02

INFÖR FOTOGRAFERINGEN


PLANERING OCH LÄRA KÄNNA


När datumet är bokat och handpenningen betald kommer jag höra av mig till er för att kunna planera dagen så bra som möjligt.


Inför er fotografering kommer vi även träffas, gärna åtminstone en gång, eller prata på telefon/videosamtal för att dels lära känna varandra lite, men också för att prata igenom er stora dag så att alla vet vad som gäller och den stora dagen blir så perfekt som möjligt.

03

DEN STORA DAGEN

FOTOGRAFERINGEN

Beroende på vilket paket ni valt ses vi redan på morgonen eller innan vigseln och ni får njuta av er dag och jag gör det jag är bäst på.


Eftersom att vi träffats och pratat igenom den här dagen innan, har alla koll på vad som gäller och ni kan bara slappna av och njuta. Jag har koll på vilka tider som ska passas, och vilka saker vi behöver ha med oss, så här är det inget ni behöver tänka på.

04.

LEVERANS AV BILDER

LEVERANSTID PÅ 8 VECKOR

8 veckor efter er bröllopsdag levereras era bilder på ett USB, samt möjlighet att ladda ner filerna i ett format som passar för att publicera på webben.


Då är bilderna redigerade och klara.

2023-05-27

Alexander & Izabelle

" Vi kan inte nog understryka vilken varm och härlig person Felicia är! Vi två är väldigt fotoskygga och kände att hela fotogrejen skulle bli jobbig, men Felicias öppenhet och lugn tog oss med storm och gjorde oss varma i kläderna och fick oss verkligen att slappna av och vara i nuet under hela våran dag! Felicia lär verkligen känna er som par och gör verkligen det lilla extra för att man ska känna sig trygg under hela dagen.

Bilderna vi fick var otroligt proffsiga och redigerade både i färg och i svartvitt.


Citat av brudgummens far: "Vilken otrolig fotograf ni hade! Hon bara smög runt och ploppade upp här och där, tog bilder och var så naturlig i kyrkan och på minglet och märktes inte av!" "

PAKET

GULD

Heldag 14 timmar. Från de sista av förberedelserna på morgonen tills festen dragit igång på kvällen!

Det som ingår i detta paket är fotografering av förberedelser, first look, porträttfotografering, vigsel, mingel, middag, GOLDEN HOUR fotografering och några festbilder! Milersättning upp t.o.m. 50 mil t/r samt eventuellt boende ingår. Totalt levereras 1000 bilder

PRIS 20 000kr

SILVER

Halvdag 5 timmar. Här följer jag med er under en stund av dagen. Det som ingår i detta paket är porträttfotografering samt fotografering under vigseln och mingel fram till att middagen börjar. Eventuell milersättning debiteras och totalt levereras 350 bilder.

PRIS 10 000kr

BRONS

Fotografering 1 timme. Här ses vi en stund för att fånga några riktiga pärlor av er dag. Det som ingår i detta paket är endast porträttfotografering. Eventuell milersättning debiteras och totalt levereras 20 bilder. 

PRIS 2500kr

SNABBFAKTA OM MIG

Hej!

Vad roligt att du vill veta mer om mig! Här kommer korta versionen :)


Jag är en 25 årig mamma och har ett hus i Enköping tillsammans med min sambo!


Jag är uppvuxen i en by utanför Falun, gick gymnasiet (läste såklart foto) i Stockholm och där träffade jag min drömprins! Nu är vi inne på vårt 9:e år tillsammans. Tänk vad fort tiden går!

Sedan 2018 har jag varit fotograf på heltid och något jag lärt mig med åren är att TID och att guida den som står framför kameran spelar stor roll under en fotografering. Man ska absolut inte stressa fram bilderna, men det får heller inte bli för långtråkigt och att den som blir fotograferad inte vet vad den ska göra. 

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

Funderar ni på om jag är rätt fotograf för er? Skicka en förfrågan!


Jag är som sagt mamma, så ibland kan det dröja någon dag innan jag får möjlighet att svara, men misströsta inte! Jag tar alla förfrågningar i den turordning de kom in så se till att skicka in din i tid så att möjligheten att jag ska kunna fota just ER blir större :) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag godkänner att Felicia använder och sparar mina personuppgifter i det syfte hon beskriver ovan.
 
 

2020-07-18

Linda & Johan

"Tusen tack för en fantastisk dag med dig! Jättefina bilder! Vi är så otroligt glada att vi valde dig för du gjorde hela vår familj så trygg vid fotograferingen, både proffsig och ödmjuk!! Du valde så bra platser för foto och var så lyhörd för hela vår familj. Tusen tack! <3"

Linnea & Sebastian

2020-10-10

"En fotograf som är serviceminded! Trots regn och skrikande bebis så lyckades hon få till mycket vackra bilder! Utöver det så löste hon lågt blodsocker hos bruden med fin choklad och dryck. Hon fanns där och hjälpte till när dopbarnet behövde bytas om m.m. Samt lyckades ta underbara bilder under tiden. Rekommenderar Felicia till alla som ska föreviga en viktig stund i sitt liv. Tack Felicia för att du hjälpte oss med det! Kram <3"